Indbrud er noget, som de fleste mennesker ønsker at undgå. Men hvad er de bedste måder at sikre hjemmet på, og hvor skal man starte?

Her vil vi komme med nogle simple tips til at sikre dit hus mod indbrud.

Få låsesmeden til at gennemgå låsene

Det er en rigtig god idé at få en låsesmed til at se nærmere på låsen til hoveddøren og eventuelt også bagdøre. Hvis dit hus eller din lejlighed er gammel, så kan det godt være, at låsen trænger til at blive opdateret. Der findes ret effektive låsesystemer nu om dage, og selvom det ikke fjerner risikoen for indbrud helt, så gør det opgaven sværere for dem.

Samtidig kan du få kontakt til en låsesmed, som eventuelt også kan hjælpe med andre opgaver, hvis det bliver nødvendigt hen af vejen.

Installation af alarmsystem

Et godt alarmsystem er effektivt. Det er nemlig noget, der holder mange tyve væk. Først og fremmest kan du ‘reklamere’ med at du har alarmsystem sat til. Derudover er der den fordel, at alarmen rent faktisk går i gang, når nogle er på færde, og at mange tyve enten vil stikke øjeblikkeligt af, eller i det mindste skynde sig og ikke nå at snuppe ret meget. Mange låsesmede kan også hjælpe med et alarmsystem, ellers er der sikkerhedsfirmaer, som også kan tage sig af opgaven.

Udover et klassisk alarmsystem kan du også få installeret kamera ved hoveddøren, så du kan se, hvem der kommer og går.

Lad lys stå tændt, når du er ude

Et tomt og mørkt hus er guf for indbrudstyve. Ved at lade nogle lys og lamper stå tændt, ser det ud som om, at der er nogle hjemme – det vil indimellem få tyvene til at gå videre til andre huse.

Det er især oplagt at lade lyset stå ved højtider som til jul og nytår. Det er jo desværre højsæson for tyvene, så her kan du forsøge at signalere, at huset ikke står tomt.

Spred værdigenstande ud

Hvis du ejer værdigenstande – for eksempel smykker, ure, ædelmetaller, kontanter, samlerobjekter eller noget der har stor personlig betydning – så spred det ud.

Lad ikke alting ligge derhjemme. Få en bankboks til nogle ting. Få et pengeskab derhjemme. Spred ud i forskellige rum i boligen. Lad familiemedlemmer sidde med nogle af tingene. Sørg for, at hvis der sker et indbrud, at tyvene ikke får alting med sig.

Bo i et sikkert nabolag

Hvis du bor i et dårligt område, så kan du også overveje at flytte. Det er en lidt mere drastisk beslutning, men det bringer enorm livskvalitet at bo i et sikkert nabolag. Hvis du har råd til det, så kan det klart anbefales at prioritere sikkerheden, næste gang du skal flytte.