I flere brancher er det svært at finde nok danske medarbejdere. En oplagt løsning er at kigge udenlandsk, og her kan du få hjælp af et vikarbureau, der allerede har rekrutteret kompetente mennesker, som kan udfylde dit firmas behov.

Det viser sig ofte at være billigt, fleksibelt og effektivt på samme tid. Derfor er det ikke overraskende, at mange virksomheder er glade for udenlandske medarbejdere. Vikarinvest kan hjælpe dig med at finde de helt rette folk.

Udenlandsk arbejdskraft er billigere end dansk

Et af de bedste argumenter for at få udenlandsk arbejde i firmaet er simpelthen, at det er billigere.

Mange udenlandske arbejdere kræver en betragteligt mindre løn end danskere gør. Arbejdet udføres oftest på præcis samme niveau, så det er en rigtig fornuftig løsning for mange virksomheder. Især inden for byggebranchen og industri er det nemt at finde dygtige udlændinge. Der er for eksempel mange polske tømrere, smede og svejsere, som har rigtigt gode kompetencer, og som står klar til at hjælpe virksomheder i Danmark.

Du kan altså få dygtige folk ind i virksomheden, der laver et godt stykke arbejde for et betalingsniveau, som både arbejdsgiver og lønmodtager er tilfreds med. Og det kan i sidste ende vise sig at give stor økonomisk gevinst for din virksomhed. Når du hyrer professionel udenlandsk arbejdskraft, optimerer du firmaets effektivitet, hvilket er en rigtig god måde at skabe vækst på. Opgaver kan klares hurtigere og billigere, og virksomheden kan nemmere komme videre til de næste udfordringer.

En fleksibel løsning

En anden fordel er, at det er utroligt fleksibelt med udenlandsk arbejdskraft. Du kan både hente vikarer ind, når firmaet har brug for det, men du kan også hyre udenlandske medarbejdere i en længere periode. Alt efter situationen er der forskellige ansættelsesvilkår, og i flere brancher er det direkte fordelagtigt at hyre udenlandske arbejdere.

For eksempel er det nemt at finde svejsere, murere, malere og tømrere, der kan hyres på vikarbasis. Hvis din virksomhed har travlt med diverse projekter og har brug for mere arbejdskraft, er det absolut oplagt at hente lidt hjælp udefra. Udenlandske vikarer kan nemt komme ind og udfylde behovet, udføre et godt stykke arbejde, og blive betalt en retfærdig løn uden binding som fastansat medarbejder.

I stedet for at skulle betale fast løn vil du modtage timesedler. Betaling kan foregå via faktura hver 14. dag, hvor der laves opgørelse over timesedlerne. Udenlandsk arbejde er altså værd at overveje for enhver virksomhed, der sætter pris på fleksibilitet, og som måske kun har brug for ekstra hænder en gang imellem.

Svært at finde nok danskere

Det danske arbejdsmarked er i øjeblikket ganske stabilt. For en almindelig dansker med gode kompetencer er det ikke svært at finde job – tværtimod. Omvendt er det svært som virksomhed at finde nok kompetente medarbejdere i adskillige brancher. Det gør sig især gældende inden for industri, byggebranchen, logistik og rengøring.

Til gengæld er der mange kompetente arbejdere fra udlandet, der gerne vil til Danmark. Løsningen er derfor at finde udenlandske svejsere, murere, malere, smede og tømrere til at varetage virksomhedens opgaver.

Mange kompetente udenlandske arbejdere er her allerede, så du behøver egentlig bare at kontakte et vikarbureau for at høre nærmere om mulighederne. Vikarinvest.dk står klar til at hjælpe. Vi kan finde dygtige medarbejdere inden for flere forskellige brancher, både faglærte og ufaglærte personer, alt efter dit firmas behov. Vi har erfaring med at hente yderst kompetente folk til, og vi kan lave en afdækning af virksomheden, således du får arbejdskraft til de poster, hvor du har brug for det.