Flere vælger at bygge deres hjemmeside selv. Der er masser af muligheder, og det er nemt at komme i gang. Se her, hvordan du gør.

Nettet er ikke, hvad det har været. Alle har mulighed for at oprette en professionel hjemmesiden – og det kræver faktisk ikke det store. Du behøver ikke længere at kunne HTML, CSS eller andre kodesprog for at komme i gang.

Der er masser af såkaldte plug and play-løsninger, hvor du ved at klikke et par gange med musen er i gang. Det kræver dog tålmodighed, hvis du ønsker et tilfredsstillende og succesfuldt resultat, der rent faktisk virker.

Der er masser af fordele ved at bygge sin egen hjemmeside, men du skal have tålmodighed, hvis du vil have et godt resultat. Er du ikke teknisk anlagt, er det måske en idé at undersøge priserne for en hjemmeside hos et professionelt bureau eller en freelance webdesigner – de er nemlig slet ikke så høje, som du måske tror. Se hvad en hjemmeside koster hos webdesigneren her.

Hvilken platform skal du vælge?

WordPress er klart den mest udbredte platform at bygge sin hjemmeside på. Det er verdens mest populære CMS, og der findes adskillige temaer, både købte og gratis, du kan installere, hvorefter du har en fuldt funktionel hjemmeside på få minutter.

WordPress er dog ikke det eneste CMS, du kan bruge, hvis du vil udarbejde din egen hjemmeside. Der er flere spillere på markedet, herunder:

  • Webflow
  • WordPress
  • 123hjemmeside
  • Squarespace
  • Joomla

Ovenstående er blot et udpluk af de mange muligheder, der er, og hvis du bruger et par minutter på at google, vil du finde mange flere. WordPress har 

Vil du designe selv?

Ét er at installere et tema, noget andet er at designe selv. Hvis du ikke er visuelt anlagt, er det en god idé at bygge din hjemmeside ud fra et eksisterende tema fra eksempelvis Themeforest.net. Vælg et tema, der har solgt mange licenser og generelt har fået positive tilbagemeldinger. Der er mange temaer, men det er langt fra alle, der er lige lette at arbejde med.

Vil du hellere selv designe din hjemmeside, kan det gøres på mange måder. Du kan bruge Webflow, der er en visuel “hjemmeside-bygger”, der faktisk genererer rigtig kode. Det kræver dog, at du har kendskab til HTML og CSS, hvis du vil have succes med dit design.

Du kan også vælge et WordPress-tema med en indbygget page builder, der lader dig udforme din hjemmeside, præcis som du ønsker. Her er masser at vælge imellem:

  • Divi
  • Uncode
  • Bridge
  • Flatsome

Ovenstående temaer inkluderer alle sammen page buildere, du kan bruge til selv at designe en funktionel hjemmeside. Samtidig kan du vælge at tage udgangspunkt i et af de designs, der følger med temaet.

Dem installerer du nemt med et par klik på musen, og så kan du efterfølgende ændre i dem, som du har lyst. Der er masser af muligheder, og i de fleste tilfælde ender du med et resultat, der er lige så godt, som hvis det blev udviklet fra bunden.

God fornøjelse med din nye hjemmeside!