Det at sende og modtage pakker er blevet en del af de fleste danskeres hverdag. Vi handler ofte på nettet, og indimellem har vi selv brug for at sende til andre. Meget foregår igennem pakkeshops, så det giver god mening at lokalisere den nærmeste, så du sparer tid og besvær, næste gang du skal sende en pakke.

Kort over danske pakkeshops

Alle fragtfirmaer med aktivitet i Danmark viser aktivt deres pakkeshops på deres hjemmesider. Hvis du for eksempel går ind på PostNords hjemmeside, så kan du hurtigt finde et Danmarkskort, hvor hver enkelt PostNord pakkeshop vises. Du kan også indtaste dit postnummer for at få vist de nærmeste.

Det samme er tilfældet hos andre selskaber – for eksempel hos GLS, som også har et smart kort, der viser samtlige af deres indleverings- og afhentningssteder i Danmark.

Hvis du bor i en af landets største byer, har du formentligt mange forskellige pakkeshops til rådighed, men det er stadig nemmest at bruge den nærmeste. I de mindre byer er der måske kun en enkelt, så der er det så nemt.

Sådan sender du med PostNord

Mange vælger at sende med PostNord. Det skyldes blandt andet, at de har mange pakkeshops, selv i de mindste byer. Samtidig er det generelt billigt at sende med PostNord.

Leveringstiderne er ikke de hurtigste på markedet – her er DAO og GLS typisk bedre – men en eftermiddag eller en dag ekstra gør sjældent en kæmpe forskel.

For at sende med PostNord skal du selvfølgelig have din egen pakke parat. Derefter skal du bruge et pakkelabel, hvilket enten kan købes online på forhånd, eller nede i selve pakkeshoppen. Derefter skal den blot af sted, og så går tingene af sig selv – i hvert fald fra dit synspunkt. Selvom PostNord indimellem får kritik, så er det stadig et sikkert selskab at sende med, hvor alt normalt går efter planen. De har i øvrigt tracking online, så du eller modtageren kan følge pakken.

Spar tid ved at finde den nærmeste shop

Det er rart at vide, hvor den nærmeste pakkeshop ligger. Lad os sige, at du har to shops i din by – en der er 500 meter væk fra din bopæl, og en der er en kilometer væk. Her er det klart nemmest at vælge den, der er tættest på. Især hvis du sender ofte, da gåturen eller køreturen kun varer det halve i dette tilfælde.

Hvis du selv skal modtage

Måske har du købt noget på nettet, og i så fald er det dig, der er modtageren på en pakke. Den situation har vi alle stået i. Nogle webshops giver os mulighed for at vælge den nærmeste pakkeshop, og det gør det nemt. Andre gange går det automatisk, og fragtfirmaet vælger selv den ideelle pakkeshop.

For at hente din pakke i en shop er det typisk nødvendigt at medbringe dokumentation, hvilket kan være den bekræftelse du har fået på SMS eller email, når pakken er nået frem. I nogle PostNord pakkeshops er det nødvendigt også at vise ID – et sygesikringskort eller kørekort er tilstrækkeligt – og det samme er tilfældet i flere GLS pakkeshops. Det er dog nemt at afhente, og det tager sjældent mere end nogle få minutter.