Epoxygulve og polyurethangulve er to populære gulvtyper. De minder meget om hinanden, og derfor kan det være svært at vælge imellem dem. Her vil vi forsøge at redegøre for hver enkelt gulvtype og se nærmere på, hvad de hver især egner sig bedst til.

Fordele og ulemper ved epoxygulve

Epoxygulve benyttes især i industrien, men ses desuden i offentlige bygninger og i private hjem. Det er en gulvvariant, der er utrolig solid og stabil. Et epoxy gulv deler mange egenskaber med et PU-gulv, men den største forskel er, at epoxygulve har en større belastningsevne og derfor egner sig bedre til de steder, hvor der virkelig er meget trafik og meget arbejde.

Et epoxy gulv er forholdsvis billigt at lægge og kommer med mange gode egenskaber som lydabsorbering, slidstærkhed og vandtæthed. Det er desuden et stabilt underlag at gå rundt på, da der ikke er nogle revner, og da det dermed samtidig er nemt at holde rent.

Ulemper er der meget få af. Det skulle lige være, at designet ikke henvender sig til alles smag, men til gengæld er der også købere, der er helt vilde med et epoxy gulvs udseende. Det handler nok mest af alt om smag. Dog er et epoxy gulv ikke 100% UV-stabilt, hvilket et polyurethangulv er.

Tryk her for at læse mere om denne type af gulv

Fordele og ulemper ved polyurethangulve

Polyurethangulve deler mange egenskaber med epoxygulve. Denne gulvtype er også slidstærk, om end ikke helt så meget. Til gengæld er det mere fleksibelt, og mange foretrækker faktisk denne overflade af komfortable årsager.

Ligesom med et epoxy gulv kan du få flere farver og designs. Faktisk er der et hav af tilpasningsmuligheder, og polyurethangulve er ganske populære af denne grund.

Desuden er det en af de absolut bedste gulvtyper at vælge, hvis du ønsker en nem og overskuelig rengøring. Gulvet er enormt nemt at holde rent, hvilket er en stor fordel i forbindelse med industri, men også hvis du vælger et PU-gulv til et eller flere rum i det private hjem.

Hvor bruger man gulvene?

Både epoxygulve og polyurethangulve kan benyttes i private hjem, såvel som i industrien og i offentlige bygninger.

Begge gulvvarianter ses ofte i lagere, fabrikker, haller, værksteder, skoler og kontorbygninger. Det er fordelagtigt at benytte et af disse gulve, hvis der er meget trafik og hvis der skal stå tunge ting på gulvet uden det tager skade.

Engang var gulvtyperne næsten kun til stede i industrien, men det har ændret sig lidt på det seneste. Det er således blevet en trend at få et epoxy gulv eller et polyurethan gulv lagt i hjemmet. Der er nemlig mange tilpasningsmuligheder, og gulvet holder sin perfekte stand i mange år frem.

Vælg gulv efter behov

De to gulvtyper minder meget om hinanden, men enkelte forskelle gør også, at de skiller sig ud fra hinanden. Du vil formentligt blive glad for gulvet, uanset hvilket et du vælger, men det er samtidig igtigt, at du vælger gulv ud fra dine behov.

Ønsker du et gulv, der er hårdt og slidstærkt, og som holder til næsten alt – så vælg et epoxy gulv. Vil du derimod hellere have fleksibilitet, så bør du nok vælge et polyurethan gulv.

Begge gulve har glimrende tilpasningsmuligheder, så hvis det er udseendet du har i tankerne, kan begge gulve være yderst relevante. De byder begge på minimalistiske designs og har udtryk, der minder meget om den stil, der lige nu er populær i danske hjem og forretninger.

Hvis du ønsker et flot gulv af et firma som køre ud i hele Danmark, så kontakt